Vakmanschap, duurzame inzetbaarheid, OR, personeelsbeleid

OR heeft weer tijd voor personeelsbeleid

Ook in de OR wordt vakmanschap en duurzame inzetbaarheid in 2016 een speerpunt. Eindelijk ;-)! 

Na alle reorganisaties heeft OR weer tijd voor personeelsbeleid

maandag 21 maart 2016 om 11:36, Redactie Personeelsnet.nl

Ondernemingsraden hebben het de afgelopen jaren flink voor de kiezen gehad: de gevolgen van reorganisaties domineerden de overlegagenda’s. Maar in 2016 komt er weer tijd en ruimte om te investeren in beter personeelsbeleid.

OR zet personeelsbelid weer op agenda

Dit blijkt uit de SBI Formaat MonitOR 2015-2016, het grootste onderzoek naar de stand van medezeggenschap in Nederland.

Economische situatie geeft lucht
In 2016 verdwijnen onderwerpen als organisatieverandering en reorganisatie uit de top 10 van onderwerpen waar de OR zich op gaat richten. Daarvoor in de plaats komen duurzame inzetbaarheid/leeftijdsbewust personeelsbeleid en flexibele arbeidstijden -plaatsen.

De verbeterde economische situatie lijkt dus meer ondernemingsraden ruimte te geven zich met andere onderwerpen bezig te houden.

Ruimte voor nieuwe onderwerpen
Stonden in 2015 vooral de onderwerpen die vaak één op één te herleiden zijn naar de rechten en bevoegdheden van de OR volgens de Wet op de Ondernemingsraden op de agenda, in 2016 is er ook ruimte voor nieuwe onderwerpen.

Zo verwacht maar liefst 59% van de ondervraagden dat de OR zich in 2016 bezig gaat houden met duurzame inzetbaarheid/leeftijdsbewust personeelsbeleid en 53% met flexibele arbeidstijden en arbeidsplaatsen. Daarmee zijn dit twee onderwerpen die in 2016 in de top 10 binnenkomen van belangrijkste onderwerpen waar de OR zich mee gaat bezighouden.© Mireille Maatkamp   •   Produced and Hosted by Image2day   •   Concept & Artwork by Concept & Design