3 maanden programma Vakmanschap Verhogen

3-maandenprogramma Vakmanschap verhogen

 

Zodat je teamleden vakkundig, zelfstandig en optimaal inzetbaar worden.

 

Voor leidinggevenden en HR adviseurs binnen gemeenten die willen werken met een vakkundig en zelfstandig team, zodat ze betere resultaten behalen – met meer werkplezier. Leer hoe je de kennis en vaardigheden van je medewerkers laat groeien en je teamresultaat verhoogt, zodat je tijd overhoudt voor je managementtaken en het werkplezier van je team verhoogt.

Ben je leidinggevende (of HR adviseur) bij een gemeente en:

 • Heb je het gevoel dat je medewerkers niet mee kunnen komen in hun nieuwe rol, waarbij andere vaardigheden van ze wordt gevraagd?
 • Loop je stuk op medewerkers die niet meer geschikt (b)lijken voor het huidige werk?
 • Verlang je naar een zelfstandig team met vakkundige mensen, zodat jij kunt stoppen met branden blussen en er zeker van kunt zijn dat je team ook uitstekend werk verricht als jij er niet bent?

 

Het vakmanschap van je team verhogen is DE factor van belang in het succes van jou en je team. Maar veel leidinggevenden hebben hier moeite mee. Ze weten niet precies waar ze moeten beginnen en hoe ze het moeten aanpakken.

Niet alleen vinden ze het lastig om een vorm of methodiek te bepalen voor het verhogen van vakmanschap, ze weten ook niet precies hoe (en op basis waarvan) ze het gesprek met hun medewerkers moeten voeren en welke verwachtingen realistisch zijn. Ze schuiven het voor zich uit en wachten op een organisatiebreed programma of een initiatief van P&O.

Maar het kan ook anders!

Door het vakmanschap van je team te verhogen, zorg je ervoor dat je mensen optimaal inzetbaar worden, betere resultaten behalen en meer werkplezier krijgen. En jij houdt meer tijd over voor je managementtaken.

Wil jij dit ook? Doe dan mee aan het 3 maanden programma

 

Dit is wat John (afdelingsmanager gemeente Emmen) zegt: "Mireille, bedankt voor je mooie en vakkundige woorden en aanpak in je video. Ik geloof ook in dit soort aanpakken. Zorg weer voor echte verbinding met je medewerkers. Wat gaat dat toch steeds meer mis. Er zullen vast nog veel meer mensen gebruik maken van je aantrekkelijke aanbod."

 

Tijdens het 3-maanden programma krijg je een grondige training om met succes het vakmanschap van je team te verhogen. In het programma leer je niet alleen de ins en outs van de methodiek vakmanschap maar je gaat ook 3 maanden aan de slag om daadwerkelijk je team naar een hoger niveau te brengen.

Trainingsgroep Vakmanschap

 

In het 3-maandenprogramma leer je de methodiek Vakmanschap: een innovatieve methodiek waarmee het functioneren van medewerkers transparant wordt en die inzicht geeft in wat de medewerker precies te ontwikkelen heeft. Bovendien blijft het ontwikkelen dichtbij: veelal op de werkplek en in het zicht van de leidinggevende, voor maximaal rendement. Deze methodiek is volgens leidinggevenden “briljant in al zijn eenvoud”.

 

 

 

De methodiek vakmanschap is bovendien ook een manier om de neuzen van je team dezelfde kant uit te krijgen, omdat alle teamleden precies weten wat ze te doen hebben en op welke wijze. Niet alleen leert het 3-maandenprogramma je wat je teamleden kunnen ontwikkelen en hoe, je leert ook hoe het continue leren deel uitmaakt van het werk en de HR (gespreks)cyclus, zodat deze je geen extra tijd kost.

 

Wat je gaat leren in het 3-maanden programma:

 • Hoe je je medewerkers zelfstandig, vakkundig en optimaal inzetbaar kunt maken, met behulp van de complete methodiek vakmanschap.
 • Hoe je de mindset van een medewerker kunt ombuigen zodat deze open staat voor nieuwe leerervaringen. Leer wat er ‘onder water’ bij je medewerker speelt en wat je eraan kunt doen.
 • Hoe je binnen je team de neuzen dezelfde kant op krijgt als het gaat om de taken, verantwoordelijkheden en het gedrag dat daarbij hoort.
 • Hoe je ‘een goed gesprek over ontwikkelen’ voert met je medewerker
 • Wat je kunt doen als jij en je medewerker een verschil van inzicht hebben met betrekking tot het niveau van ontwikkeling
 • Welke leervormen je kunt gebruiken, zodat iedere medewerker op zijn eigen manier kan leren
 • Hoe je je medewerkers kunt prikkelen en motiveren om moeiteloos met hun ontwikkeling aan de slag te gaan (werkt ook bij sceptici!)

Natuurlijk hoort daarbij:

 • Uitgewerkte stappenplannen die je helpen bij een gestructureerde aanpak
 • Een implementatieplan, zodat je snel met je eigen team aan de slag kunt
Alle neuzen dezelfde kant op. Foto: Pedro Szekely

Alle neuzen dezelfde kant op. Foto: Pedro Szekely

 


Foto EstherVoor 40 (!) functies uitgerold!

” Wij hebben het programma met Mireille inmiddels voor 40 (!) functies uitgerold binnen onze gemeente. Het resultaat is dat het ‘kennen, kunnen en zijn’ hoog op de agenda staat van onze medewerkers, managers en directie. Ik ben trots op deze belangrijke stap voor de inzetbaarheid van onze medewerkers”.

Esther van Iersel – Coördinator Dienstverlening en Vakmanschap


Mireille stuurt goed op het bereiken van kwalitatief goede resultaten

Foto Serge bij testimonial

 

” Mireille weet door haar optreden partijen aan elkaar te verbinden, zij stuurt goed op het bereiken van kwalitatief goede resultaten. Zij is van grote waarde geweest bij het neerzetten van het programma vakmanschap”.

Serge Urlings,  Plv. Directeur Inkomen, Participatie en Voorzieningen bij gemeente Den Haag


 

Mireille op video zien en horen over vakmanschap? Klik hier.

Miniatuur video 1 tbv website

 

 

 

 

Wat het 3-maanden programma concreet omvat:

1. 2-daagse training om grondige kennis van de methodiek vakmanschap te leren in een mooie omgeving, met heerlijke lunches. Ter waardevolle van € 2650
2. 3 individuele coachingssessies. Tijdens het programma nemen we in 3 individuele telefonische coachingssessies je ervaringen en voortgang door, zodat je heel snel resultaat haalt. Deze sessies zijn geheel gericht op jou en je team. Ter waarde van             € 180,-
3. 3 online trainingen (via video/MP3/transcripties) waarin dieper ingegaan wordt op de stof en praktijkervaringen worden behandeld.  Ter waarde van             € 350,-
4. Facebook-groep om ervaringen te delen, elkaar feedback te geven en elkaar te stimuleren tot actie te stimuleren. Ter waarde van             € 99,-


Bonussen

1. Mooi uitgevoerd werkboek met stappenplannen, scripts, format en checklists die je kunt gebruiken bij de implementatie van de methodiek en bij de gesprekken die je met je medewerkers voert over ontwikkeling. Ter waarde van              € 50,-
2. De Competentiegids voor gemeenten met 52 uitgewerkte competenties

 • definitie
 • 3 niveaus per competentie
 • concrete gedragsvoorbeelden bij de drie niveaus;  wat zie je iemand doen? De gedragsvoorbeelden zijn geënt op de  gemeentelijke organisatie.
Ter waarde van             € 23,95
3. Ruim 50 Vakmanschap-verhogers: kant-en-klare oefeningen die je direct kunt inzetten om het vakmanschap van je medewerkers te verhogen. Ter waarde van              € 95,-

 

Wat kan meedoen aan het 3-maandenprogramma je opleveren?

 • Je teamleden worden vakkundiger, zelfstandiger en optimaal inzetbaar
 • Je gaat met je team betere resultaten bereiken
 • Je houdt meer tijd over voor je eigen managementtaken
 • Je werkt met je team in een constructieve en lerende sfeer
 • Jij en je team krijgen meer werkplezier (waardoor het ziekteverzuim daalt)

Plaatje it never gets easier bewerkt

 

 

 

 

 

 

 

Voor wie is het 3-maanden programma het meest geschikt?

Het 3-maanden programma is geschikt voor jou als je:

 • een leidinggevende bent binnen een gemeente die het vakmanschap van zijn/haar team wil gaan verhogen.
 • een HR/P&O-medewerker bent die binnen jouw gemeente het vakmanschap wil gaan verhogen en hiervoor een praktische en goede methodiek zoekt.
 • meer uit je team wilt gaan halen en op een andere manier met je team wilt gaan werken.
 • leergierig en actiegericht bent.
 • verantwoordelijkheid neemt voor je beslissingen.

Iedereen – van directeur tot medewerker – ziet het nut

Vakmanschap gemeente” Bij de gemeente Den Haag heeft Mireille met haar programma gezorgd voor een vliegende start met vakmanschap. We merken nu dat iedereen -van directeur tot medewerker- het nut ziet van een helder vakmanschap per functie, om optimale prestaties te leveren en te ontwikkelen. Mireille spreekt heldere taal, is krachtig in de realisatie en is vooral verbindend”.

Ernst van Raamsdonk – Manager bureau Van werk naar werk bij Gemeente Den Haag


 

Hierbij nogmaals op een rijtje wat je krijgt als je meedoet aan het 3-maandenprogramma:

 • 2-daagse training om grondige kennis van de methodiek vakmanschap te leren
 • 3 maanden durend programma om het vakmanschap van je team te verhogen
 • 3 online trainingen waarin dieper wordt ingegaan op de stof
 • Facebook-groep om ervaringen te delen, elkaar feedback te geven en elkaar te stimuleren tot actie

Bonussen:

 • Werkboek met stappenplannen, script, format en checklists die je kunt gebruiken bij de implementatie en bij gesprekken met je medewerker
 • Competentiegids voor gemeenten: 52 uitgewerkte competenties met gedragsvoorbeelden op 3 niveaus
 • Vakmanschap-verhogers: ruim 50 kant-en-klare oefeningen die je direct kunt inzetten om het vakmanschap van je medewerkers te verhogen.

 

Stel niet langer uit! Geef het goede voorbeeld aan je team, zet zelf de eerste stap en meld je nu aan voor het 3-maanden programma Vakmanschap verhogen in je team.

 

Aanmelden voor dit programma kan op dit moment niet. Later in het jaar zal dit programma nogmaals starten.

Wil je nu al starten? Dan is de VIP-dag Vakmanschap iets voor jou. Klik hier voor meer informatie.

———- 

 

 

Plaatje veilig betalen

 

 

Veilig betalen
Je kunt betalen met iDEAL, Bancontact / Mister Cash of via bankovermaking.
Je krijgt altijd een factuur en de bedragen zijn excl. btw.

 PS Twijfel je of dit programma bij jou en je team past? Of heb je andere vragen over het programma? Bel me gerust op 06-42958300. 

© Mireille Maatkamp   •   Produced and Hosted by Image2day   •   Concept & Artwork by Concept & Design