drs. Mireille Maatkamp werkt sinds 2004 als zelfstandig ondernemer. Ze werkt vooral met een train-de-trainer structuur, waarbij ze leidinggevenden van gemeenten de kennis en vaardigheden leert die zij nodig hebben om hun team (en daarmee hun organisatie) verder te kunnen ontwikkelen.

Mireille:

Ik groeide op in een detailhandelsgezin. Na mijn studie kwam ik als management trainee terecht bij een grote retailketen. Ik mocht werken bij diverse afdelingen op het hoofdkantoor en kon kennis maken met verschillende werkvelden. Pas toen ik op de afdeling Opleidingen kwam werken, had ik het gevonden: DIT was pas echt leuk!

Organisaties helpen met de ontwikkeling van hun medewerkers, dát is mijn passie. Maarja, ik had destijds niet de juiste vooropleiding. Eigenlijk werd het me meteen duidelijk: ik moest iets ondernemen om hiervan mijn vak te kunnen maken. En ik wist ook dat ik niet 20 jaar in dezelfde functie zou blijven werken.

Dus ging ik opnieuw aan de studie en behaalde naast mijn werk mijn Master in Training & Development. En daarna nog een post HBO Organisatieontwikkeling & Verandering. En daarna…..nouja, mijn eigen ontwikkeling werd een rode draad in mijn werkende leven.

Ik zorgde ervoor dat ik wendbaar werd, en daarmee groeide mijn onafhankelijkheid. In 2004 heb ik de keuze gemaakt om zelfstandig ondernemer te worden. Het is een heerlijk gevoel om baas te zijn over je eigen loopbaan. Of je nu in loondienst bent, of als zelfstandige werkt. Het maakt dat ik regelmatig nadenk over nieuwe wegen en nieuwe stappen. Dat zorgt ervoor dat ik enthousiast blijf leren en goed ben in mijn vak. Dat gun ik jou en je team ook.

Hoewel ik van oorsprong uit de retail kom, heb ik mijn hart verloren aan ‘gemeenteland’. Ik zie dat hier grote uitdagingen liggen voor leidinggevenden en medewerkers, zoals de taken en verantwoordelijkheden vanuit de decentralisatie. Maar vooral de uitdaging om de aansluiting met de burger (de klant) te versterken en te behouden.

Bij gemeenten zie en spreek ik vaak mensen met hart voor hun werk. Mensen die de moeite waard zijn om in te investeren, zodat zij hun kennis en vaardigheden ontwikkelen. Zo blijven zij optimaal inzetbaar voor het werk dat ze het liefste doen. Mooi toch?

Sinds 2004 heb ik leidinggevenden van tientallen organisaties (publiek en privaat) geholpen  om medewerkers wendbaar te maken. Mijn kennis en ervaring deel ik graag met je. 

logo-nvp1

logo nvp

© Mireille Maatkamp   •   Produced and Hosted by Image2day   •   Concept & Artwork by Concept & Design